aktiveliv.dk

Vejrudsigt: 3 gode alternativer til DMI

Leder du efter en pålidelig vejrudsigt? Så kan du selvfølgelig tage et kig på DMI, der bidrager med prognoser lokalt og nationalt via det danske meteorologiske institut.

Dog er der kommet større opmærksomhed på at finde alternativer, der giver den samme pålidelighed for vejrprognoserne, men som samtidig også gør det mere brugervenligt at finde frem til vejrudsigten.

Her kommer 3 gode alternativer til vejrtjenester fra andre steder end DMI.

1: yr.no

Det norske meteorologiske institut er en af de partnere, der står til ansvar for at dele vejrudsigten på yr.no. Her er der ikke kun tale om en vejrudsigt gældende i de norske regioner, men en tjeneste der gør sig gældende i hele verden.

Det er nemt og overskueligt at finde frem til dagens vejrudsigt, ligesom at du kan se vejrprognoserne for de kommende 7 dage. De skulle eftersigende være mere præcise end eksempelvis oplysningerne for langtidsprognoserne på DMI.

Yr.no giver dig et brugervenligt overblik over dagens vejr, time for time, hvilket for nogle er afgørende i valget om, hvor de skal søge hen, når der skal tjekkes op på vejret. Langt de fleste byer i Danmark kan du søge dig frem til på yr.no, og hvis du anvender den tilhørende app, så vil du automatisk få oplyst vejrudsigten for det område, du befinder dig i.

2: MET office

MET office bygger på oplysninger fra det britiske meteorologiske institut. Her observeres vejret i hele verden, og du vil nemt kunne finde frem til lokale vejrprognoser i dit område.

MET office er kendt for sin store pålidelighed, og du kan være så godt som sikker, i den grad at det er muligt, når du skal tjekke på vejret, inden du tager ud af døren om morgenen.

Sammenlignet med DMI skal du kunne en smule engelsk for at anvende tjenesten fra MET office, da der kan være en lidt problemer med oversættelsen, når dette foregår online. Derudover kan det være vanskeligt at søge sig frem til de større byer, der er registreret på siden, hvis de eksempelvis indeholder Æ, Ø og Å.

3: Windy

Windy er en vejrtjeneste der giver dig lidt flere muligheder end DMI og de andre sider til forudsigelse af vejrudsigter. Det er en service, der kun tilbydes via den medfølgende app, hvor der dog er en let tilgang til alle de informationer du ønsker.

Windy er en app, der kan give dig en pålidelig vejrudsigt. Yderligere kan den også fortælle dig, hvordan den lokale vandstand, strøm i farvandet eller hvor høje dønningerne på vandet vil være.

Det er derfor en app, der oftest anvendes af sejlende og andre personer, der skal til aktiviteter på vandet. Her er en af de store fordele også, at du kan tilpasse appens oplysninger, så du kun får fremvist de informationer, som du måtte have behov for at vide noget om.