aktiveliv.dk

Vandstand: 2 gode alternativer til DMI

Vandstanden i havet, fjordene og søerne er aldrig konstant. Den stiger og falder hvert døgn og i forbindelse med nedbør. Derfor kan det være meget rart lige at tjekke, hvor den ligger, når du skal ud og svømme, dyrke vandsport eller noget helt tredje på vandet. Og her er DMI en fantastisk hjælp. De har nemlig en oversigt, som du kan bruge.

Når du kommer ind på DMI’s underside ”Vandstand” bliver du først præsenteret for et kort, hvor de forskellige vandstande rundt omkring i Danmark er plottet ind.

Længere nede kan du se en graf over tendensen. Det er super brugbart – men det er ikke din eneste mulighed for at tjekke vandstanden. Læs med her, hvis du gerne vil se, hvilken hjemmeside du ellers kan gøre brug af.

Vandløbssiden

En af de hjemmesider, som du kan bruge er Vandløbssiden. Du finder den bag www.hydrometri.dk, hvilket godt kan være lidt forvirrende.

Når du går ind på forsiden til Vandløbssiden, kommer du først til et stort kort lidt på samme måde, som du gør på DMI’s underside. Kortet er dog ikke fyldt med en masse tal, men derimod af en masse prikker i forskellige farver: Grøn, gul og grå.

De grønne er stationer i normal drift, de gule repræsenterer stationer i drift med advarsel og de grå er de lukkede stationer.

Prikkerne viser dig de online målestationer, der er rundt omkring i landet, og når du klikker på dem, så kan du se stationsinformation og målinger. For alle stationer gælder det den aktuelle vandstand, men for mange af dem gælder det også: nedbør, vandføring, vandtemperatur og andre informationer, der kan være nyttige for dig.

Forsiden er blot en af mange sider på Vandløbssiden, som du kan bruge til hurtigt og nemt at blive klogere på vandet omkring dig. Der er masser af information at hente, og det kan gøre din tur til vandet en lille smule sjovere, da du kan forberede dig på den aktuelle situation.

Kyst.dk

En anden hjemmeside, som du med fordel kan undersøge, er Kyst.dk. Kyst.dk har en masse informationer om vandet i Danmark – måske også mere end du behøver at vide for at tage en tur til vandet og svømme en tur. Dog har de også en oversigt over vandstanden, som du måske vil synes er mere overskuelig end de to andre.

Selvom et kort er super godt til dig, der foretrækker at modtage informationer mere visuelt, så er der andre, der blot bliver overvældet af de mange tal eller prikker. Og hvis du er én af dem, så er Kyst.dk perfekt til dig. Her får du nemlig i stedet en liste over alle de steder, hvor der er en vandstation, der måler vandstand, og så kan du blot klikke på den, der er aktuel for dig.

Ikke nok med, at den så viser dig hvordan vandet er lige her og nu, så kan du faktisk også se en graf over vandstanden det sidste stykke tid. Du vælger selv tidsrummet, så du kan sidde og lege lidt med deres værktøj.