aktiveliv.dk

Regionaludsigten: 3 gode alternativer til DMI

Det er rigtig rart at kende vejrudsigten, inden du skal ud af døren om morgenen. I det danske omskiftelige vejr kan en god vejrudsigt være det, der gør forskellen for, om dagen bliver god eller mindre god.

Det har i mange årtier været sådan, at DMI har været den primære tjeneste til at forudsige det danske vejr. Men i takt med at internettet er blevet mere og mere udbredt, har det også givet muligheden for, at der kan søges andre steder hen for at tjekke op på dagens vejr.

Her kommer 3 gode alternativer til DMI, som du kan anvende, hvis du er på udkig efter regionaludsigten for dit område.

1: Norske regionaludsigter på yr.no

Selvom at Yr.no har til huse i Norge, så betyder det ikke, at du ikke kan få en god regionaludsigt, for det danske område som du befinder dig i. Det er en vejrtjeneste, der spænder over hele verden og som blandt andet har det Norske Meteorologiske Institut som ansvarshavende

Det er altid nemt at finde rundt på Yr.no, og du kan hurtigt søge dig frem til den regionaludsigt, du ønsker at kigge nærmere på.

Sammenlignet med DMI, er der en brugervenlig app der følger med tjenesten, hvor du både kan læse dig frem til dagens regionaludsigt og de den fremtidige prognose. Når du anvender appen YR, så vil den ved hjælp af GPS signalet i din telefon automatisk finde frem til din nuværende lokation.

En fordel ved Yr.no er, at du kan tjekke prognoser for vejret i hele verden – og eventuelt tage appen med dig, hvis du skal til udlandet.

2: MET office fra Storbritanien

Det britiske meteorologiske institut tilbyder dig at se regionaludsigten for dit område til trods for at tjenesten har lokation i England.
Her er der tale om en service der er kendt for sin høje pålidelighed, og den anvendes i dag af brugere over hele verden. Appen har et brugervenligt design og giver dig let mulighed for at finde regionaludsigter for de største danske byer.

Til sammenligning med DMI er både hjemmeside og app fra MET office på engelsk. Der kan derfor være enkelte tilfælde, hvor det er svært at finde frem til de danske byer, hvis de indeholder Æ, Ø og Å.

Samtidig skal du også kunne sproget, da det oftest giver uklare meldinger, hvis tjenesten oversættes online.

3: Windy til udvidet brug

Hvis du gerne vil have lidt flere muligheder end blot at se, om en regionaludsigt byder på regn og vind, så er Windy det helt rette sted at kigge.

Her er der tale om en app, hvor du med stor brugervenlighed kan få lidt ekstra oplysninger. Det er en vejrtjeneste, der oftest er anvendt af sejlende, da der gives mulighed for at tjekke strøm, tåge og dønninger i flere forskellige niveauer.

Den eneste ulempe er nok, at det ikke muligt at finde frem til oplysningerne fra Windy online uden brug af appen.