aktiveliv.dk

Radar: 2 gode alternativer til DMI

Langt de fleste er bekendt med DMI. Det er for mange den foretrukne hjemmeside, når det kommer til at forudsige vejret. Dog er det ikke det eneste, som hjemmesiden kan.

Hvis du går ind på undersiden ”Radar”, så kan du nemlig se lidt mere end blot temperaturen for en given dag og i stedet blive klogere på nedbørsmængden i hele landet.

1. DMI

Går du ind på DMI’s hjemmeside www.DMI.dk, så kan du fortsætte til deres underside ”Radar”. Her bliver du mødt af et kort over Danmark med en tidslinje nederst. Du kan enten trykke på ”play” og se, hvordan nedbøren har ramt og kommer til at ramme, eller du kan trække i prikken på stregen.

I venstre side kan du se en oversigt over, hvad de forskellige farver betyder. Til højre kan du vælge imellem mulighederne: ”radar og lyn”, ”radar med nedbørstype”, ”satellit dag” og satellit nat”. Her kan du tilpasse kortets udseende og det, som den viser efter dine præferencer og interesser.

DMI er dog ikke den eneste hjemmeside, som du kan benytte, hvis du gerne vil være lidt klogere på netop de informationer om vejret.

2. TV2’s Radar

En anden hjemmeside, som du kan bruge, er TV2’s radar. Når du går ind på deres underside Radar, bliver du mødt af et kort. Under kortet er der en tidslinje med en prik, som du kan trække i for at se nedbørsmængden over hele landet på forskellige tidspunkter af døgnet.

Du kan både trækker markøren tilbage og se, hvordan vejret har været tidligere på dagen, og du kan trække den frem for at se en prognose over, hvordan det måske bliver.

Du kan downloade deres app for at gøre nedbørsradaren mere tilgængelig.

TV2’s radar er meget lig DMI’s, og deres data kommer også fra hjemmesiden. Du har altså ikke den helt store fordel i at bruge denne fremfor den anden. Det handler blot om din personlige præference.

3. VejrRadar.dk

VejrRadar.dk adskiller sig fra de to andre, og den vil uden tvivl være bedre til dig, der gerne vil vide lidt mere end det, der sker i Danmark.

Først og fremmest så giver hjemmesiden VejrRadar.dk dig en fin beskrivelse af, hvad en radar kan bruges til. Derudover har den samme funktion som både DMI og TV2s radar. Den viser et kort med muligheden for at vælge det tidspunkt på dagen, som du gerne vil se nedbøren for, eller du har muligheden for at se det live. Ude til højre på siden finder du en oversigt over, hvad de forskellige farver betyder.

Der, hvor denne hjemmeside adskiller sig fra de andre to, er, at den ikke kun viser dig nedbørsmængden i Danmark. Du kan flytte rundt på kortet og se vejret lige netop for det område, som du har interesse i.

VejrRadar.dk er særligt interessant for dig, der synes vejret i andre område end Danmark er spændende. Det vil også være interessant for dig, der skal ud og rejse. Dog kan den desværre ikke forudsige mere end ca. 30 minutter frem og dermed er det ikke brugbart i denne sammenhæng.