aktiveliv.dk

Pollental: 3 gode alternativer til DMI

Flere hundredtusind mennesker i Danmark lider af allergi. Døjer du med kløende næse og løbende øjne i de varme måneder? Så er du sandsynligvis én af dem, og det er derfor en god idé at kende til pollentallene.

Du kan se dagens pollental på DMI, men der findes faktisk tre andre alternativer: Astma-Allergi.dk, Allergiguiden.dk og Pollentjek.dk.

1. Astma-Allergi.dk

Astma-Allergi.dk er en af de bedste sider, hvis du vil vide dagens pollental for lige netop dér, hvor du befinder dig.

DMI tæller kun pollen i København og i Viborg. De måler 8 forskellige pollentyper:

  1. Birk
  2. Bynke
  3. El
  4. Elm
  5. Græs
  6. Hassel
  7. Alternaria
  8. Cladosporium

Astma-Allergi.dk publicerer pollenmålinger for de samme 8 allergener. På Astma-Allergi.dk kan du dog vælge lige netop hvor i Danmark, du befinder dig. De er altså ikke bare inddelt i Øst- og Vestdanmark. Det er en stor fordel, da vind og vejr spiller en rolle i forhold til, hvordan pollen spreder sig.

DMI viser de forskellige tal i en slags tabel. Astma-Allergi.dk har derimod en mere kreativ og interaktiv oversigt. Små diagrammer viser dagens pollental. Hvis tallet er lavt, er farven grøn, er tallet moderat er farven gul, og hvis tallet er rigtig højt, er det rødt.

Astma-Allergi er generelt mere brugervenligt og har også forklaringer på pollentallene under diagrammerne. Desuden har organisationen også en app til smartphones.

2. Allergiguiden.dk

Allergiguiden.dk minder på mange måder om DMI. Der er dog en lille forklaring, om hvad pollental er.

Allergiguiden.dk har den fordel, at der øverst på siden er et billede af en pollenkalender. Den viser hvornår, der er meget og lidt pollen i Danmark. Den er selvfølgelig inddelt i pollentyper.

Det er rart at kende til pollensæsonen, da man har en idé, om hvornår ens symptomer starter og slutter. Det betyder også, at du kan planlægge, hvornår du skal tage din medicin.

Allergiguiden.dk viser dog ikke dagens pollental for alternaria eller cladosporium. Leder du efter disse pollental, bør du derfor i stedet bruge DMI. Alternaria og cladosporium kommer begge fra forskellige svampe og mug.

3. Pollentjek.dk

Pollentjek.dk har ligesom Allergi-Guiden.dk meget god viden om allergier og pollen generelt. Du kan for eksempel tage en online allergitest, hvis du selv er i tvivl om, hvad du er allergisk overfor.

Ligesom på DMI er pollentallet opdelt i Øst og Vest – henholdsvis København og Viborg. Hjemmesiden prøver automatisk at finde din position.
Når du tjekker dagens pollental, kan du faktisk også se den nuværende temperatur, luftfugtighed og vindstyrke. Det kan du ikke på DMI, medmindre du aktivt søger det frem.

På Pollentjek.dk kan du se de samme pollentyper som på DMI. Der er altså ikke den helt store forskel. Tallene kommer dog fra Astma-Allergi.
På DMI står der, at tallene bliver opdateret hver dag kl. 16:00. Det står der ikke noget om på Pollentjek. Det er derfor ikke sikkert, at tallene er opdaterede og passer, når du tjekker. Det kan derfor ikke nødvendigvis anbefales, at du bruger Pollentjek.dk fremfor DMI.

Prøv for eksempel at sammenligne de to sider. Hvis pollentallene er de samme, er Pollentjek.dk blevet opdateret. Hvis ikke, skal du i stedet klikke ind på andre sider med pollentjek.