aktiveliv.dk

Nedbørsmålinger: 3 gode alternativer til DMI

Vil du af den ene eller anden grund gerne se, hvor meget nedbør, der er faldet bestemte steder i Danmark? Der bliver lavet nedbørsmålinger mange forskellige steder, som du kan bruge til landbrug eller andet. Her DMI et meget populært valg, men der findes også en række forskellige alternativer.

Her er 3 bud på alternativer til DMI´s nedbørsmalinger.

1. TV2

Du kan hos TV2 få et godt overblik over, hvordan nedbøren har været de sidste 24 timer i Danmark. Tidshorisonten er det samme som hos DMI, hvilket blandt andet skyldes, at TV2 også bruger DMI radaren.

Radaren sender signaler ud i luften, og hvis den rammes af en molekyle eller regndråbe, vil det blive registreret. Det er derfor en meget præcis måleenhed, hvor der bliver målt selv de mindste koncentrationer af regn rundt om i landet.

Det er dog vigtigt at vide, at den ikke kan se forskel på typen af nedbør. Det kan derfor både være sne, regn eller hagl, der bliver målt og vist på siden.

Selvom informationerne er det samme, så er TV2 et godt alternativ, da layoutet er lidt anderledes. Herudover står radaren og måden, hvorpå nedbøren bliver målt, beskrevet hos TV2. Du får derfor en bedre forståelse for, hvordan tingene hænger sammen, hvis du bruger TV2 i stedet for DMI.

2. Foreca.dk

Hos Foreca.dk kan du også se, hvordan nedbøren er i Danmark. Du kan derfor nemt få et overblik over, hvordan nedbørssituationen er i Danmark. En ting der adskiller Foreca.dk fra DMI er, at der med farveindikatorer bliver vist, hvor kraftig regnen er.

Neddbør kan hos DMI være lidt svært at gennemskue, hvis ikke det er noget, som du i forvejen ved lidt om. Hos Foreca.dk bliver det vist, hvordan de forskellige indikatorer hænger sammen. Du ved derfor, hvor kraftig regner er et bestemt sted.

Du kan også zoome meget langt ind eller skrive en bestemt lokation ind. Hos DMI skal du selv vide, hvor de forskellige områder er eller vælge mellem bestemte steder. Foreca.dk giver dig muligheden for selv at skrive et bestemt sted ind og få tjekket vejrsituationen.

3. Vejrradar.dk

Hvis du gerne vil holde øje med nedbøren i dit område eller et andet sted, så kan vejrradar.dk være et rigtig godt sted at undersøge. Du kan ikke blot få et godt overblik over, hvordan tingene står eller stod til, men også hvordan det kommer til at se ud i fremtiden.

Vejrradar kan give dig et meget præcist overblik over nedbøren i Danmark. Du kan se, hvordan nedbøren bevæger sig, hvilket du ikke kan på DMI. Det giver dig derfor mulighed for at se de forskellige mønstre, som nedbør har. Det kan både hjælpe dig med at vide, hvornår det regner, men også lære nye ting omkring nedbør.

Det er derfor et rigtig godt alternativ at bruge Vejrradar.dk, hvis du gerne vil se nedbørsmålinger et andet sted end blot DMI. Du kan derfor tage et kig på Vejrradar.dk, da de også har en masse andre brugbare funktioner end blot nedbørsmålinger.