aktiveliv.dk

Langtidsprognose: 3 gode alternativer til DMI

Leder du efter et godt alternativ til at tjekke langtidsprognosen for vejret i stedet for DMI?

Der er mange forskellige sider, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil tjekke vejret frem i tiden i forbindelse med din kalender. Det kan være en rejse, tur eller andet, hvor du gerne vil have en ide om det vejr, som du vil møde.

1. Vejreti.com

Det første alternativ, som du kan tage i brug i stedet for DMI til at tjekke en langtidsprognose, er Vejreti.com. Her kan du se en prognose for, hvordan vejret kommer til at blive langt ude i fremtiden. De skriver dog på deres side, at deres 14-dags prognose er mere præcis og sikker, hvilket vil være en generel ting.

Deres månedsprognose er lavet på baggrund af data fra tidligere år, hvor der kan gives et estimat på, hvordan vejret kommer til at se ud. Det er også derfor, at det ikke altid er helt præcist, da det kan være svært at lave en forudsigelse på baggrund af tidligere år.

Det, der adskiller DMI og Vejreti.com, er blandt andet, at det virker lidt mere overskueligt hus Vejreti.com. På siden kan du nemt finde ud af, hvordan vejret bliver hver eneste dag, hvor det er mere uddybende og bedre beskrevet hos DMI.

Du kan derfor vælge blandt en hurtig oversigt over vejret i en bestemt måned visuelt hos Vejreti.com, hvor du kan læse det mere detaljeret beskrevet på tekst hos DMI.

2. MSN

MSN er en meget anerkendt vejrudsigt, der har en flot grafik med en månedsprognose. Det står tydelig, at månedsprognoserne, der går længere ud end 10 dage, udelukkende er lavet på historiske data omkring en typisk vejrsituation i den måned. Det samme gælder i øvrigt, når det kommer til DMI.

Hos MSN er det en enkel grafik, der giver dig et fint overblik over, hvordan vejret generelt kommer til at være en bestemt dag.
Der mangler dog blandt andet en grafik over, hvordan nedbør og solskin kommer til at se ud. Det er beskrevet hos DMI, hvilket kan være en god information at have, men MSN giver et rigtig godt overblik over de forskellige dage, hvor det er nemt at finde de specifikke datoer.

3. Accuweather

How Accuweather har du mulighed for at vælge en række forskellige længder af prognoserne. Du kan blandt andet vælge en månedsprognose, hvor du nemt og hurtigt kan få et overblik over dagenes dagtemperatur og nattetemperatur. Det giver dig mulighed for lige at få en ide om, hvordan de fremtidige dage kommer til at se ud.

Siden er bygget op lidt ligesom de førnævnte alternativer, hvor DMI dog ikke har oversigten som mulighed for at se de enkelte dage. Det står derfor bedre beskrevet for de enkelte tidsperioder på Accuweather

Det giver også god mening, da det er rigtig svært at forudsige, hvordan vejret ser ud på en bestemt dag en måned ud i fremtiden.