aktiveliv.dk

Dådyr

Videnskabeligt navn: Dama dama
Selvom det blev introduceret af normannerne, har dåhjorten været her så længe, at det anses for at være naturaliseret. Hold øje med grupper af hvidplettede hjorte i skovlys.

Artsoplysninger
Kategori Patedyr
Statistik
strong>
Længde: 1,3-1,8 m
Skulderhøjde: 0,5-1,2 m
Vægt: 31-63 kg
Gennemsnitlig levetid: 8-16 år

Bevaringsstatus
Introducerede, men naturaliserede arter. Beskyttet i Storbritannien under Deer Act 1991.

Hvornår skal man se
Januar til december

Om
Dåhjorten er en elegant, mellemstor hjort, med en typisk plettet pels. Hannerne har brede, palmede gevirer. I løbet af efterårets ynglesæson, kendt som ‘brust’, laver hannerne en høj mave for at proklamere deres territorium og kæmpe om hunnerne. Denne visning kan involvere stønnen og stiliseret gang, men resulterer ofte i farlig, fysisk kontakt, da de låser geviret. De resulterende fawns fødes den følgende sommer.

Dåvildt foretrækker løv- eller blandet skov med store lysninger, der typisk lever i små flokke. De er også almindelige i mange hjortehave i hele landet. De spiser græs og urter, og de vil gennemse unge bredbladede træer.

Sådan identificeres
Dåhjorten er varierende i farve, men er for det meste bleg ingefær-brun, med hvide pletter på ryggen, en karakteristisk sort og hvid hale og en hvid rumpeplet med sort omrids. Nogle dyr er mørkere brune uden pletter, og andre er meget blege, næsten hvide.

Udbredelse
Temmelig udbredt i England, Wales, Irland og det sydlige Skotland.

p>

Habitater

  • Græsarealer
  • Hede og hede
  • Landbrug
  • Skovland
  • Byer og haver

Vidste du det?
Dådyr er hjemmehørende i Asien og blev introduceret til Storbritannien af normannerne omkring det 11. århundrede. De flygtede efterfølgende fra hjortehave og blev bevidst sluppet ud i jagtskove. I dag er de udbredte og de mest almindelige hjorte i England.

Flere dyrelivsoplevelser
Fra at se farverige vilde blomster til at spotte storslåede rovfugle, vi kan hjælpe dig med at komme tættere på til dyrelivet i hele Storbritannien.