aktiveliv.dk

Bæver

ALMINDELIG NAVN: Bæver
VIDENSKABELIGE NAVN: Castor canadensis
TYPE: Pattedyr
DIET: Planteæder
GRUPPENAVN: Koloni
GENNEMSNITLIG LEVETID I VILDEN: Op til 24 år
STØRRELSE: stærk> Hoved og krop: 23 til 39 tommer; hale: 7,75 til 12 tommer
VÆGT: 60 pounds
STØRRELSE I FORHOLD TIL EN 6-FT MAN:

Bævere har berømt travlt , og de vender deres talenter til at omstrukturere landskabet, som få andre dyr kan. Når steder er tilgængelige, graver bævere sig i floder og søer. Men de omdanner også mindre egnede levesteder ved at bygge dæmninger. Ved at fælde og gnave træer med deres stærke tænder og kraftige kæber skaber de massive træ-, gren- og mudderstrukturer for at blokere vandløb og forvandle marker og skove til de store damme, som bævere elsker.

Beaver Lodges

Domelike bæverhjem, kaldet hytter, er også bygget af grene og mudder. De er ofte strategisk placeret midt i damme og kan kun nås via undervandsindgange. Disse boliger er hjemsted for udvidede familier af monogame forældre, unge sæt og de årige født det foregående forår.

Bævere er blandt de største gnavere. De er planteædere og foretrækker at spise blade, bark, kviste, rødder og vandplanter.

Aquatic Adaptations

Disse store gnavere bevæger sig med en klodset vral på land, men er yndefulde i vand, hvor de bruger deres store, svømmehudsbundne bagfødder som svømmefinner, og deres pagajformede haler som ror. Disse egenskaber tillader bævere at svømme med hastigheder på op til fem miles i timen. De kan forblive under vandet i 15 minutter uden at komme til overfladen og har et sæt gennemsigtige øjenlåg, der fungerer meget som beskyttelsesbriller. Deres pels er naturligt olieagtig og vandtæt.

Der er to arter af bævere, som findes i skovene i Nordamerika, Europa og Asien. Disse dyr er aktive hele vinteren, svømmer og fouragerer i deres damme, selv når et lag is dækker overfladen.